Зупиналася на максимально простому варіанті торта, який, до речі, подобається геть усім з нашого великого кола родичів та друзів. Торт просто улітає
Готується за годину, не більше.
Листково-дріжджове тісто купую в АТБ фірми "Своя лінія". Воно видовженими пластами. Просто розкладаю розмерзші пласти на незмазане деко і в духовку. Кожен спечений пласт розриваю на 3 частини. Таким чином з пачки тіста маю 2 високих довгих "полєна":
Крем варю з рецепта наполеона Лізи Глінської, але замість крохмалю кладу борошно (влом гратися), 4 яйці і півпачки масла (не любимо жирне).
Крем на цукор куштую після готовки, часто додаю ще ложки 4-5, бо сам цукор буває не солодким, а тісто ж прісне. Кому хочеться солодшим, то зверху порційно притрушую цукровою пудрою.
На упаковку тіста крема якраз на 1л молока (можна 1,2л молока, тоді буде більш просоченим). Спочатку варю крем, бо тісто печеться швидко. Гарячий крем накриваю плівкою в контакт з поверхнею. Готові пласти промащую теплим кремом. Просочується за добу.
PS: змішую борошно з цукром, туди яйці, а потім вливаю частку молока і переливаю в основне молоко, таким чином в кремі немає комочків.
Крем:
1 л молока
250 г яиц (5 шт.)
40 г кукурузного крахмала (1,3 ст. л. с горкой)
40 г муки (1,5 ст. л. с горкой)
200 г сахара (8 ст. л. с горкой)
200 г сливочного масла (холодного, жирность 82%)
стручок ванили (по желанию), можно заменить на ванильный сахар
Приготовьте крем:
Отправьте молоко в сотейник, прогрейте до парения.
Соедините яйца с сахаром. Перемешайте, добавьте муку и кукурузный крахмал, снова перемешайте до однородности.
Треть молока вылейте в яично-мучную смесь, перемешайте и верните в сотейник. На среднем огне, при постоянном помешивании доведите до кипения. Дайте покипеть 30 секунд и снимите с огня.
Переложите в миску, добавьте семена ванили. Перемешайте.
Добавьте кубики холодного сливочного масла, перемешайте до однородности.