Теперешній час: 28 бер 2024, 21:06

Часовий пояс: UTC + 2 години




Начать новую тему Відповісти на тему  [ 1 сообщение ] 
Автор Повідомлення
 Заголовок повідомлення: Ковбойські цукерки
ПовідомленняДодано: 28 сер 2022, 21:56 
Не в сети
Аватара користувача

Звідки: Київ
Повірте мені, ви жодного разу такого не куштували і не маєте уяви яке воно на смак. Надзвичайно дивна солодко-гірка річ!! але я не розумію як ми досі без цих "цукерок" жили, тобто їли м'ясні страви.

Це американський рецепт (ось сайт з оригінальним рецептом), трохи адаптований нами до нинішних реалій.
Готується дуууже швидко і просто.

Треба аби увесь перець був вузьким. Тож, рецепт:

- 2 тонкі зелені гірки перчиці і ще 1 маленьку фіолетову (шо було те й використала)
- 3 довгих солодких зелених перця
- цукру 1,5 склянки,
- яблучного оцту 0,5 склянки,
- часника вичавила 0,5чл,
- куркуми 0,3 кавової ложечки (кл),
- чілі сухого 0,5 кл
- насіння коріандра капулєчку (в рецепті насіння селери, але у нас не було)

Гіркі перчиці порізала кружальцями по 2мм, солодкий кружальцами завтовшки по 4мм (перець не чистила, прямо ціленьким різала).

Всі складові окрім перця, заляла у каструльку
і дала закіпіти на великому вогні. Після закіпання зменшила вогонь і варила помішуючи 5 хвилин плки не загустіє сироп.

Потім всипала увесь перець, перемішала і на сильному вогні довела до кіпіння.
Відразу після закіпання зменшила вогонь і варила рівно 4 хв помішуючи.

Швиденько шумовкою вибрала перець у баночку, залишивши 1/4 банки пустою.

Сироп варила ще 5 хвилин на сильному вогні. Не відходила, бо піниться, чатувала аби не потекло.
Заляла сиропом перець.
Все.

З рецепту вийшло половина 0,5л банки (нижче на фото).

Охолонувше поставити у холодильник і дати щонайменше 2 тижня настоятися, краще місяць.
Перець їдять, а сиропом американці змащують джерки, тобто коли коптять м'ясо, то цим сиропом його змащують.

Спочатку я думала що на мій обсяг перцю складові для сиропу можна було у 1,5 рази брати менше, бо багато сиропу, але з часом перець у баночці почав набухати і сиропу не так і багато залишилося.

Щодо витримки мають рацію, бо куштуючи перець кожні три-чотири дні помічаємо що смак різниться, стає набагато кращим :da: по-перше солодкий перець і сам сироп проймаються гіркотою, а гіркий переіь трохи м'якшає з-за солодкого сиропу.
На тортилью клала 3 кружальця перця і 2 чайні ложки ткемалі. Божєствєнно!!! :_:

На фото 0,5л банка та чайна виделочка:

Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение

_________________
Іра


Повернутися на початок
 Профиль  
 
Показати повідомлень за:  Поле сортування  
Начать новую тему Відповісти на тему  [ 1 сообщение ] 

Часовий пояс: UTC + 2 години


Хто зараз на форумі

Зараз форум переглядають: нема зареєстрованих користувачів та гості: 1


Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете добавлять вложения

Знайти:
Перейти:  
cron