Пекла в гості на новий рік і після того ще вдома робила. Смачний рецепт, сподобався геть усім і з'їдається швидко. Назавжди прописався в моїй склеротичці
Рецепт з книги Джеймі Олівера. Трошки модифікувала, какао замінила борошном і додала пучку розпушувача щоб напевно.
4 яйця
125 гр цукру
130 гр борошна (або 100 гр борошна і 30 гр какао)
65 гр масла
розпушувача капелюшочку
Процес за рецептом.
Розігріла духовку, розтопила масло, вкрила пергаментом велике деко.
Яйці з цукром збивала до сталої, довго не осідаючої піни. Поступово взбиваючі додавала тоненькою цівкою розтоплене охолонуте масло і просіяне борошно невеликими порціями. Потім вилила на деко намагаючись рівномірно розмастити і на 10 хвилин у духовку (середне положення).
Гарячим прямо з папером зкатала у рулєт і залишила на декілька хвилин аби вистиг. За цей час розвела водою частину порічкового жєлє для просочування бісквіта. Розкрутила, зняла папір, просочила і намастила самим жєлє і завернула назад швом до низу. До речі, якщо знизу підгорівше, то воно знімається разом з папером, на смак не впливає.
Їсти можна вже через півгодини, а на завтра так взагалі смачнісіммо
Останнього разу порізала бісквіт шматочками на тортик.
Для великої кампанії треба робити подвійну порцію.